Gif in en om uw huis
Wat zit er in uw eten

Gif in en om uw huis
Na het verschijnen van het boekje Wat zit er in uw eten? kregen we veel vragen om informatie over al dan niet giftige toevoegingen aan andere producten waar we dagelijks mee te maken hebben.

We hebben dagelijks met gifstoffen te maken. Van de 18 miljoen giftige verbindingen die de chemici kennen, zijn er in de geïndustrialiseerde wereld meer dan 72.000 in gebruik. Ze zijn overal: bestrijdingsmiddelen in tuinen en op akkers; cosmetica en schoonmaakmiddelen, bekledingsstoffen, meubels en bouwmaterialen in huis; in kleding, in het plastic van verpakkingen, flessen en speelgoed.

Additieven in ons eten, ftalaten, dioxinen, bisfenol A, computerchips... Heel vaak hebben ze min of meer ernstige gevolgen voor onze gezondheid en het milieu. In deze uiterst praktische gids leer je wat je naar binnen krijgt en hoe je etiketten moet lezen en leer je hoe je - zonder paranoïde te worden - moet handelen om die gifstoffen op te sporen en te vervangen, liefst op een ecologische en natuurlijke manier.

Bestel hier het boekje Gif in en om uw huis

Wat zit er in uw eten
is aan de hand van wetenschappelijke studies en internationale bronnen (uit Canada, de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, Duitsland en Engeland) opgesteld, zodat u kunt ontdekken wat de drie of soms vier-cijferige codes achter de E (die voor Europa staat) en de namen van voedseladditieven inhouden. Want u heeft het recht om te WETEN wat u eet en wat u aan uw kinderen te eten geeft.

Het boekje is in pocketformaat, zodat iedereen het bij zich kan hebben tijdens het boodschappen doen. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is oké, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood. Achter in het gidsje staan de namen ook nog eens op alfabet en direct ook al in groen/oranje/rood.

Bestel hier het boekje Wat zit er in uw eten?      Wat zit er in uw eten is ook beschikbaar in de App Store